Finnish Eclipse Eaters SpaceWeatherin kannessa 15.11.2012!

Mahtavaa! Auringonpimennyksen syöntikuvamme ovat juuri tällä hetkellä (15.11.2012 klo 6:50 Suomen aikaa) Nasan rahoittaman SpaceWeather.com-webisaitin kansisivulla. Alla kuvakaappaus.

Nämä ”meidän kuvamme” katoavat kansisivulta joidenkin tuntien kuluessa, korvautuen jonkun muun kuvilla. Sen jälkeen suomalaisten syöntikuvia voi yhä katsoa SpaceWeatherissa tästä linkistä ja muiden erimaalaisten tähtiharrastajien pimennyskuvia tästä linkistä.

Laitan vielä kuvan miltä SpaceWeatherin kansi näyttää kokonaisuudessaan nyt (miten syöntikuvat sinne sijoittuvat):

Tämä todistaa, että kreisit ideat toimivat! En voi muuta kuin onnitella kaikkia suomalaisia auringonpimennysseuraajia, jotka osallistuivat projektiin pienellä varoitusajalla, onnistuivat kuvissaan ja lähettivät minulle valokuvat.

Kiitän myös Tähdet ja avaruus -lehden päätoimittajaa Marko Pekkolaa sekä tiedetoimittaja Jari Mäkistä, jotka tekivät suuren työn hankkimalla Australian parhaiden meteorologien sääennusteet käyttöömme — siten löysimme hyvän tarkkailupaikan ja näimme auringonpimennyksen kokonaan.

Itse olen tällä hetkellä jo Sydenyn lentokentällä ja odottelen lentoa Suomeen. Tämä oli todella hieno palkinto itsellenikin, ja olo on tyytyväinen. Tämä oli nopeasti kirjoitettu — kerron lisää tunnelmia, kunhan kerkiän.

3 Responses to Finnish Eclipse Eaters SpaceWeatherin kannessa 15.11.2012!

  1. Hienoa Janne kun suunnitelmasi onnistui!

  2. Saul says:

    Näyttää käyneen niin, että kuvamme on nostettu ihan spaceweather.com:in etusivun alkuun! 🙂

  3. Saul, hyvä huomio, niinpä on. Nyt tavallaan vielä edustavammalla paikalla! 🙂

Jätä kommentti